Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Петър Александров и

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Петър Александров и
Коментари Харесай

Синът на Стоян Александров и погребалният агент остават за постоянно в ареста

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста Петър Александров и Александър Кинов, упрекнати за отвличането и убийството на 49-годишен мъж в региона на София. Определението на съда предстои на митинг пред горната инстанция, оповестява Българска телеграфна агенция.

Петър Александров е наследник на някогашния финансов министър Стоян Александров. Александър Кинов е траурен сътрудник.

Двамата са задържани при взаимна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Предполага се, че претекстът за закононарушението е финансов. Според проверяващите двамата са създали несполучлив опит да прикрият закононарушението. Има данни, че те са отвлекли жертвата и са я измъчвали. Убийството е станало с две огнестрелни рани в региона на торса и кракa. Прокуратурата упорства мъжете да бъдат арестувани под стража.

Прокурор Сабина Христова уточни пред съда, че по делото има задоволително данни за това, че на 4 януари двамата мъже са отвлекли Кирил Русев и на същата дата са го умъртвили.

Какво споделиха юристите на Александров и Кинов

Обвиненията към сегашния миг против Петър Александров са несъстоятелни, сподели пред съда юристът му Христо Кутиев.

По думите му няма мотив и доказателство за механизма на осъществяване на предумишленото ликвидиране, в аутопсията не е посочено по кое време е настъпила гибелта на жертвата, какво е било оръжието, както и имало ли е принуждение преди този момент. Адвокатът добави, че няма информация за това къде е станало убийството. Кутиев уточни също, че оръжието, с което е осъществено закононарушението, не е намерено. Той сподели, че от вкъщи на Александров са конфискувани револвери, ловни пушки и муниции - Петър Александров бил деен ловджия и имал надлежни разрешителни за тях.

Адвокат Денислав Асенов, бранител на Александър Кинов, изиска съдът да не оставя клиента му в ареста и да му наложи домакински арест. Той дефинира постановлението за привличане на Кинов като обвинен като „ правно негодно “. Асенов добави, че Кинов има съществени проблеми с дископатия и херния.

Пред съда Александър Кинов уточни, че се е явил в Столична дирекция на вътрешните работи и не се укривал. Той помоли за по-лека мярка, с цел да гледа жена си и детето си.

Разпит на очевидец

Според правосъдния състав от показанията на майката на жертвата се открива, че е имало финансови взаимоотношения сред Александров и сина ѝ, като те са с дългогодишна отминалост и по отношение на тях е имало правосъдни каузи. Също по този начин с автомобила на Александров двама мъже минали сръбската граница, като водач е бил обвиненият, а съгласно граничните управляващи пасажер е бил лице, показало се с документ за идентичност на жертвата Кирил Русев. След малко повече от час колата се върнала през същия граничен пункт, като този път пасажер е бил обвиненият Александър Кинов.

Съдът регистрира, че има разпит на очевидец, съгласно който Кинов го е помолил да му направи услуга и да транспорти мъртвец в погребална организация. Двамата се срещнали и Кинов преместил натрупа в автомобила на очевидеца, като споделил, че той се споделя Димитър Пешев, като след това е открито, че това е жертвата Кирил Русев.

Според съда има действителна опасност Петър Александров и Александър Кинов да се укрият.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР